Nieuws

Lancering website Staat van Landbouw, Natuur en Voedsel

Grafiek - ASDF MEDIA via Shutterstock
Bron foto: ASDF_MEDIA, Shutterstock (Shutterstock license)
Samenvatting
  • Interessant voor
    onderzoekers, beleidsmedewerkers
Bekijk de bronnen
Op 30 november 2022 is de website Staat van Landbouw, Natuur en Voedsel gelanceerd. De site biedt geïnteresseerden een overzicht van beschikbare feiten en cijfers op het gebied van landbouw, natuur en voedsel.

De website is in opdracht van het ministerie van LNV door Wageningen University & Research (WUR) ontwikkeld. WUR maakt
daarbij gebruik van een veelvoud van databronnen, ook van andere onderzoeksinstituten. Het doel van deze site en de gelijknamige publicatie is het bundelen en overzichtelijk maken van reeds bekende informatie op het gebied van landbouw, natuur en voedsel. En deze daarnaast op een eenduidige manier te presenteren en van duiding te voorzien.

De website

Op de website Staat van Landbouw, Natuur en Voedsel is relevante informatie met behulp van indicatoren gemakkelijk te vinden. Deze indicatoren bieden een overzicht van de ontwikkelingen en voortgang op de desbetreffende terreinen. De informatie is op de site op een zo objectief mogelijke manier aangeboden. Het verhaal, en daarmee de duiding, achter de feiten en cijfers wordt jaarlijks verteld in de bijbehorende publicatie Staat van Landbouw en Voedsel. Dit rapport is dit jaar voor de tweede keer gepubliceerd.