Nieuws

In de klas aan de slag met precisielandbouw

Techniek in de landbouw - Agriculturemmc via pixabay
Bron foto: Agriculturemmc, pixabay (Pixabay License)
Samenvatting
  • Onderwerp
    lesmateriaal precisielandbouw
  • Interessant voor
    docenten
Bekijk de bronnen
In de klas aan de slag met precisielandbouw? Het lesmateriaal “Toepassing van innovatieve precisietechniek: leermateriaal Precisielandbouw” helpt je op weg. Dit lespakket is nu te vinden in de Kennisbank van Groen Kennisnet.

Precisielandbouw biedt mogelijkheden voor de verduurzaming en optimalisatie van agrarische bedrijven. De kennis en het inzicht in mogelijkheden is niet voor iedereen makkelijk te vertalen naar de praktijk. Docenten van het Terra mbo bieden daarom een leidraad met het lesmateriaal “Toepassing van innovatieve precisietechniek : leermateriaal Precisielandbouw”. Het lesmateriaal bestaat uit negen PowerPointpresentaties met daarin de docenthandleiding en drie opdrachten die zowel theoretisch als praktisch ingaan op de inzet van GPS.

Samenwerking

De ontwikkeling van dit lesmateriaal maakt deel uit van een groter project. In dit project werken Wageningen Plant Research, Hilbrands Laboratorium B.V., De Databoerin, Terra MBO, Drone Hub GAE en Innovatie Veenkoloniën samen om kennis over precisielandbouw toegankelijk te maken voor boeren en studenten.

Dit lesmateriaal is mede mogelijk gemaakt door Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in het platteland