Nieuws

Het BoerNatuurlijk-spel een groot succes in groene onderwijsinstellingen

Samenvatting
  • Onderwerp
    natuurinclusive landbouw, boer natuurlijk, serious game, educatie
  • Interessant voor
    docenten, studenten
Bekijk de bronnen
Het afgelopen schooljaar (2022/2023) is het BoerNatuurlijk-spel in de groene vmbo-, mbo- en hbo-klassen een groot succes gebleken. Met volle inzet hebben docenten en studenten deelgenomen aan het spel en de gastles, die zowel vermakelijk als leerzaam blijken te zijn.

In samenwerking met docenten uit de betreffende doelgroep is het BoerNatuurlijk-spel ontwikkeld met een perfecte balans tussen spel en educatie. De reacties zijn goed, zowel van docenten als van studenten, die beiden enthousiast zijn over het initiatief.

Docenten zijn van mening dat het spelelement studenten extra motiveert om hun uiterste best te doen en anderen te overtuigen met hun kennis over natuurinclusieve landbouw. Het spel stimuleert actieve discussies tussen de studenten, wat zowel leuk als leerzaam is. Het zorgt voor een interactieve leeromgeving waarin studenten hun kennis kunnen delen en vergroten.

Met het einde van het schooljaar in zicht, blijft de vraag naar het BoerNatuurlijk-spel groeien. Gelukkig is er goed nieuws voor komend schooljaar: het spel zal ook na de zomervakantie weer te boeken zijn bij NAJK (Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt). Hierdoor krijgen nog meer scholen de mogelijkheid om gebruik te maken van dit educatieve initiatief.

Het BoerNatuurlijk-spel heeft bewezen een waardevolle toevoeging te zijn op het curriculum van groene onderwijsinstellingen. Het creëert een dynamische en leuke leerervaring voor studenten, waarin ze niet alleen hun kennis vergroten, maar ook hun betrokkenheid bij natuurinclusieve landbouw versterken.

NAJK en de betrokken onderwijsinstellingen kijken uit naar het nieuwe schooljaar, waarin het BoerNatuurlijk-spel wederom zal bijdragen aan het stimuleren van kennis, bewustwording en betrokkenheid rondom natuurinclusieve landbouw en de toekomstige generatie agrariërs wordt gemotiveerd om aan de slag te gaan met natuurinclusieve maatregelen.

Bronnen

(1)