Nieuws

Groen Kennisnet tipt de docent: wilde bijen

Metselbij - eye-ad via Pixabay
Bron foto: eye-ad, Pixabay (Pixabay licence)
Samenvatting
  • Onderwerp
    wilde bij, onderwijs
  • Interessant voor
    docenten
Bekijk de bronnen
Wil jij gebruik maken van actuele informatie tijdens je les? Maar vind je moeilijk je weg in de grote hoeveelheid bestaande bronnen? Groen Kennisnet heeft de oplossing. In onze rubriek 'Groen Kennisnet tipt de docent' lichten we actuele bronnen uit zodat jij ze meteen kunt inzetten in de klas.

De kennisbank van Groen Kennisnet zit vol met bronnen die ook voor het onderwijs van grote waarde zijn. Als docent is het tijdens de dagelijkse gang van zaken soms best moeilijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste geschikte bronnen. Bronnen waar ons team dagelijks mee bezig is. Daarom maakt Groen Kennisnet het je makkelijker. In onze rubriek 'Groen Kennisnet tipt de docent' lichten we voor actuele onderwerpen geschikte bronnen uit én voorzien deze van een opdracht die je direct in je les kunt inzetten.

Opdracht van vandaag

Bijen zijn de bekendste bestuivers van groente en fruit. Toch gaat het niet goed met de meest wilde bijensoorten. De laatste jaren is er meer aandacht voor bij-vriendelijk beheer. Bedrijven en particulieren kunnen maatregelen nemen om de leefomgeving voor de wilde bij te verbeteren. In deze opdracht gaan studenten aan de slag met de verschillende mogelijkheden van bij-vriendelijk beheer.