Nieuws

De Week van de Circulaire Economie

Cows grazing in a green meadow in summer - Marijs via Shutterstock
Bron foto: Marijs, Brandportal WUR (Shutterstock license)
Samenvatting
  • Onderwerp
    Circulaire economie
  • Interessant voor
    De groene sector
Bekijk de bronnen
Deze week is het de Week van de Circulaire Economie. Tot en met zaterdag 12 februari kon je deelnemen aan inspirerende evenementen die zijn georganiseerd door professionals. Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan binnen de circulaire economie.

Circular Awards 2022

In de Week van de Circulaire Economie werden ook de winnaars van de Circular Awards 2022 bekend gemaakt. Eind 2021 werd voor de vijfde keer gestart met de zoektocht naar circulaire parels. Voor bedrijven en overheden zijn er drie categorieën: Business Large, Business Small en Public. Uit 161 inzendingen werden negen finalisten geselecteerd door vakjury’s, bestaande uit gerenommeerde experts op het gebied van circulariteit. De winnaars zijn de meest innovatieve bedrijven en overheden die laten zien wat de circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Bekijk welke bedrijven dit jaar hebben gewonnen.

De circulaire consument van 2050

Recent is er een rapport gepubliceerd over de circulaire consument van 2050. Dit rapport verkent hoe de consument zich zal gedragen in de circulaire economie van 2050 en hoe je daar met beleid nu al op kunt inspelen. Het rapport presenteert drie toekomstbeelden van de circulaire consument. Deze scenario’s zijn bedoeld om gesprek over het thema op gang te brengen. Na de scenario’s gaat het rapport in op de impactrijke omgevingsfactoren die invloed hebben op de snelheid van de transitie naar een circulaire economie en daarmee de snelheid van het ontvouwen van de scenario’s.

Programma

Tot en met zaterdag waren er (online) activiteiten van de Week van de Circulaire Economie. Bekijk het programma hier